Байден зустрінеться зі спікером Палати представників – Bloomberg

Байден зустрінеться зі спікером Палати представників – Bloomberg

Президент Джо Байден зустрінеться з вищими лідерами Конгресу, включаючи спікера Палати представників Майка Джонсона, 26 лютого, щоб розблокувати мільярди доларів екстреної допомоги союзникам, включаючи Україну, і запобігти зупинці роботи уряду США.

Про це повідомляє Bloomberg.

Байден "обговорить терміновість ухвалення двопартійного додаткового документа про національну безпеку та збереження роботи уряду", — йдеться в тижневому розкладі Білого дому, опублікованому в неділю, 25 лютого.

Водночас офіс Майка Джонсона підтвердив, що спікер планує бути присутнім. Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл і лідер меншості в Палаті представників Хакім Джеффріс також будуть присутні на зустрічі.

"Ми маємо вивести ці гроші за двері", - заявив раніше радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван в ефірі Fox News.

Згідно з його словами, у Білому домі вважають, що допомога, схвалена двопартійним голосуванням у Сенаті, може бути також підтримана у Палаті представників, якщо Джонсон поставить її на голосування.

Нагадаємо, що Палата представників Конгресу США пішла на канікули до 28 лютого, не розглянувши законопроєкт, який містить допомогу Україні.