Україна втратила свій перший американський танк M-1 Abrams, — Forbes

Україна втратила свій перший американський танк M-1 Abrams, — Forbes

Українська армія вперше втратила танк М-1 Abrams американського виробництва, вочевидь у нього влетів російський ударний дрон.

Про це пише Forbes, який проаналізував відео з російського безпілотника.

На відео, яке поширилося в мережі в понеділок, показано, як безпілотник переслідує один з танків. При цьому видання нагадує, що 31 танками М-1 Abrams оснащена 47 механізована бригада української армії, яка воює на захід від Авдіївки.

"На окремому зображенні зображено той самий М-1, що горить, мабуть, після удару того ж чи іншого безпілотника. Це було неминучим. Через два роки після початку широкомасштабної війни росії проти України вибухонебезпечні безпілотники — моделі літаків, а також квадрокоптери з оглядом від першої особи — є однією з найбільших загроз для бронетехніки з обох сторін. Вони можуть вдарити там, де броня транспортних засобів найтонша: їхні дахи", - зазначається у статті.

31 Abrams, який Сполучені Штати пообіцяли українським військовим зусиллям, прибули в Україну ще восени.

На відео, яке 47 бригада поширила у п’ятницю, зображено танки — мабуть, найкращі в українському інвентарі — котяться дорогами біля Степового, на північ від руїн Авдіївки, і ведуть вогонь по російських силах, очевидно, вночі.

Нагадаємо, група з 200 українських солдатів проходила навчальну програму на американських танках M1 Abrams, перші 10 танків Україна отримала в середині вересня 2023 року.

США й інші партнери України допомагали готувати бронетанковий батальйон ЗСУ, оснащений 31 танком Abrams

Україна отримала модель Abrams M-1A1 Situational Awareness 2000-х років випуску з вольфрамовою бронею, бічними блоками динамічної броні М-19, 120-міліметровою гладкоствольною гарматою та високоякісною денно-нічною оптикою.