“Я захлиналася власною кров'ю”: НЕЗЛАМНІ розповіли історію рубіжанки, якій допоможуть відновити обличчя

“Я захлиналася власною кров'ю”: НЕЗЛАМНІ розповіли історію рубіжанки, якій допоможуть відновити обличчя

У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (Львів) у рамках проєкту “(Не) До краси” розробляють стратегію лікування рубіжанки Наталії Аполькової.

Про це йдеться на сторінці закладу у Facebook.

“Російський боєприпас зруйнував її будинок та мало не позбавив життя. Вже майже два роки жінка намагається стерти сліди війни зі свого тіла. Нині вона готується до низки складних реконструктивних операцій з відновлення обличчя”, - повідомили у Центрі.

Ворожий боєприпас розірвався прямо над головою пані Наталії. Її відкинуло вибуховою хвилею, а уламки посікли всю верхню частину тіла.

“Я буквально захлиналася власною кров'ю, а рука ледь трималася на шкірі”, - поділилася 63-річна жінка спогадами.

Під щільним ворожим вогнем з Рубіжного її вивозили волонтери. Себе вона побачила на другу добу у лікарняному дзеркалі.

“Я глянула на себе й більше не захотіла дивитися. Я навіть заборонила онукам мене навідувати. Бо вони ще малі, а я була у жахливому стані. Таке дуже важко бачити”, - розповіла вона.

Лікарі провели жінці необхідні операції та змогли зберегти руку. Прооперували й обличчя - виконали втручання з відновлення щелепи.

Від поранення минуло майже два роки. Сліди від нього, наголосили у Центрі, все ще є на тілі жінки: деформовані ніс та щелепа, неможливість вставити зуби, перекіс обличчя та відсутність чутливості у його правій половині.

“Нещодавно пані Наталія дізналася про проєкт “(Не) До краси”, який реалізується у співпраці Центру НЕЗЛАМНІ, Центру естетичної медицини та L’Oréal Україна. І попросила їй допомогти. Стратегію лікування пацієнтки розробляє мультидисциплінарна команда. До неї, зокрема, залучені отоларингологи, щелепно-лицеві та пластичні хірурги. Скоро на жінку чекає серія складних реконструктивних втручань із відновлення носа та щелепи”, - йдеться у дописі.

Нагадаємо, поранена в око лисичанка стала обличчям проєкту “Незламна краса”.