Сирський пояснив, чому деяким бригадам не вдається "тримати позиції"

Сирський пояснив, чому деяким бригадам не вдається "тримати позиції"

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський анонсував кадрові зміни в українській армії "серед командирів бригад, дії яких несуть загрозу життю та здоровʼю підлеглих".

Про це повідомив у себе в соціальних мережах.

Він також зазначив, що продовжує працювати на Східному фронті.

"Протягом трьох днів цілком стало зрозуміло чому у разі однакових показників укомплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою одним бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим - ні. Насамперед це залежить від командира бригади, рівня його підготовки, досвіду, спроможності приймати адекватні та виважені рішення і розуміння всієї повноти відповідальності за виконання поставлених завдань та за життя і здоров'я своїх підлеглих", - пояснив він.

Також Сирський наголосив, що велике значення відіграє рівень підготовки та злагодженості штабу бригади, через який командир здійснює свої повноваження.

"Тому, в окремі бригади, де є проблеми з підготовкою штабу, мною відправлені групи фахівців для передачі досвіду та надання допомоги", - написав головнокомандувач ЗСУ.

Він заявив, що за результатами заслуховування командирів бригад та їхніх заступників були прийняті всі необхідні рішення з забезпечення резервами, боєприпасами, БПЛА та іншим обладнанням.

"В окремих випадках, коли командир не володіє обставкою, а дії та команди напряму створюють загрозу життю та здоров'ю підлеглих, я змушений приймати кадрові рішення", - заявив Олександр Сирський. 

Він також відзначив дії військовослужбовців 54 омбр, які влучним артилерійським вогнем у поєднанні з грамотним мінуванням знищили дві колони бронетехніки противника, стійкість та мужність бійців 25 опдбр та 47 омбр в боях за Орлівку та Бердичі, рішучість і сміливість воїнів 79 одшбр під час відбиття ворожих атак в районі Новомихайлівки.

"Відзначаю як позитив заміну однієї бригади на передньому краї після двох років безперервних боїв та переміщення в тил для відновлення боєздатності", - додав Сирський.

Він підкреслив, що ситуація на фронті наразі залишається складною, але контрольованою.

Нагадаємо, що Олександр Сирський і Рустем Умєров здійснили поїздку до військових частин, які тримають оборону на Авдіївському та Куп’янському напрямках.