Макрон закликав союзників "не бути боягузами" щодо України

Макрон закликав союзників "не бути боягузами" щодо України

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що союзникам України час активізуватися, підкресливши, що зараз не час бути боягузливим.

Слова Макрона цитує Reuters.

"Ми, безумовно, наближаємось до моменту в нашій Європі, коли буде доречно не бути боягузом", — сказав Макрон у Празі.

Говорячи про вторгнення росії в Україну, Макрон заявив у вівторок, що Франція та Чехія "добре усвідомлюють, що війна знову на нашій землі (в Європі), що деякі держави, які стали нестримними, щодня поширюють свою загрозу нападу на нас навіть більше, і що нам доведеться жити відповідно до історії та мужності, якої вона вимагає".

Макрон не став уточнювати, що саме він має на увазі.

Очікується, що під час візиту у Прагу Макрон також обговорить підтримку планів, оголошених минулого місяця Чеською Республікою за підтримки Канади, Данії та інших, щодо фінансування швидкої закупівлі сотень тисяч боєприпасів із третіх країн для відправлення в Україну.

Нагадаємо, 26 лютого президент Франції Емманюель Макрон не виключив, що західні сухопутні війська можуть бути задіяні в Україні.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що окремі країни-члени НАТО допускають можливість присутності військ Альянсу на території України. Це може статися після укладення двосторонньої безпекової угоди. Він оголосив, що Словаччина “не піде на такий крок, але поважатиме рішення країн НАТО”, які погодяться ввести війська в Україну.

Міністр іноземних справ Франції Стефан Сежурне зазначив, що західні військові могли б брати участь у "спеціальних операціях" на території України, не вступаючи при цьому в бойові дії.

Прем’єр-міністр Франції Габріель Аттал заявив, що французські солдати в Україні могли б бути задіяними у протиповітряній обороні, або в обороні кордонів, але не на фронті.

Читайте також: Відправка військ НАТО в Україну: що про цю ідею каже Столтенберг і країни блоку