росія може воювати в Україні ще щонайменше два роки, — розвідка Литви

росія може воювати в Україні ще щонайменше два роки, — розвідка Литви

Високі ціни на нафту, обхід санкцій та державні інвестиції дають росії достатньо ресурсів для ведення бойових дій в Україні з нинішньою інтенсивністю ще протягом як мінімум двох років.

Про це йдеться у спільній доповіді спецслужб Литви, повідомляє Reuters.

За оцінкою литовської військової розвідки, росія змогла реформувати свою "пошарпану" бойовими діями армію в 2023 році і збирається розширювати військовий потенціал вздовж кордону з НАТО, у тому числі поряд з Фінляндією, яка приєдналася до альянсу минулого року. 

"Москва здатна оцінити отримані уроки та підвищити свою бойову ефективність", - сказано в доповіді, на оприлюднення якої, за даними Reuters, наклали ембарго в четвер вранці.

Спільний звіт – це робота двох відомств: Департаменту контррозвідки Державної безпеки Литви та Служби військової розвідки та безпеки при Міністерстві національної оборони Литви.

Нагадаємо, ще у серпні минулого року українські командири та солдати-ветерани казали NYT, що вони усвідомлюють: війна може тривати ще два роки.

Командир бригади Нацгвардії "Азов" підполковник Денис Прокопенко висловлював впевненість, що війна з рф надовго і може тривати роками.