Луганчан-ВПО віком 60+ на Франківщині реєструють на допомогу від HelpAge International

Луганчан-ВПО віком 60+ на Франківщині реєструють на допомогу від HelpAge International

Пів сотні переселенців з Луганщини вже зареєструвалися на отримання допомоги від Міжнародної організації HelpAge International в Івано-Франківській області.

Про це повідомляє Сєвєродонецька РДА.

5 березня у Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини в Івано-Франківську пройшла зустріч представників HelpAge International із відвідувачами хабу.

“За підсумками зустрічі для участі у проєкті міжнародної допомоги наразі зареєструвалися 50 осіб. Після опрацювання анкет моніторами організації, кожному будуть запропоновані послуги відповідно до індивідуальних потреб. Це може бути догляд за місцем проживання, матеріальна допомога (продукти, речі, гігієна) або ж активності – культурні, спортивні, розважальні. Можливі й побутові послуги, наприклад, перукаря”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для тих, хто не зміг прийти на зустріч, є можливість зробити це наступного разу. Для цього необхідно зателефонувати до хабу й зареєструватися. Якщо особа маломобільна, звернутися може доглядач. Контактний телефон: 0990161724 (вівторок-субота з 10.00 до 15.00).

“Проєктна пропозиція від міжнародників має два основних напрямки: підтримка на дому та підтримка у дозвіллі та побуті. Звертаємо увагу, що цільова аудиторія проєкту – вимушені переселенці вікової категорії 60+”, – наголосили в РДА.

Нагадаємо, рубіжани можуть отримати допомогу з бюджету – громада заклала на це 13 мільйонів.