В Україні підприємства готуються звільняти працівників: Нацбанк назвав галузі, де будуть скорочення

В Україні підприємства готуються звільняти працівників: Нацбанк назвав галузі, де будуть скорочення

Окремі українські компанії готуються найближчим часом звільняти працівників.

Про це йдеться в результатах опитування Нацбанку, повідомляє Соцпортал.

Зокрема, про перегляд політики найму співробітників заявили компанії, що працюють у сфері послуг. Зазначається, що 79% із них залишать кількість співробітників такою, як є. Ще 9% думають про те, щоб найняти нових працівників, проте близько 13% підприємств заявили, що готуються до звільнень.  Як зазначають в НБУ, це майже в 1,5 раза перевищує кількість тих, хто готовий збільшувати штат.

У промисловості - схожа картина. Там найняти нових співробітників планують 8% підприємств, а звільнити готуються близько 15% діючих підприємств.

У будівництві, згідно зі звітом НБУ, найняти нових працівників планує близько 5% компаній, а вказати на двері мають намір 19% будівельних фірм.

Сфера торгівлі стала єдиною, де наймати нових співробітників збираються частіше, ніж звільняти наявних - 6% проти 5%. Утім, як і в інших галузях, переважна більшість компаній сектора не має наміру змінювати кількість своїх працівників - таких 89%.

Нагадаємо, в Україні жінки дедалі більше керують економікою України. З 36 тисяч малих і середніх компаній, зареєстрованих в Україні цього року, 51% керують жінки, більше жінок починає працювати в промисловості, будівництві та гірничодобувній промисловості.