Громада Луганщини звернулася до поліції щодо залучення дітей до “військово-патріотичних” заходів на окупованій території

Громада Луганщини звернулася до поліції щодо залучення дітей до “військово-патріотичних” заходів на окупованій території

Старобільська районна військова адміністрація звернулася до Головного управління Національної поліції в Луганській області щодо перевірки фактів незаконних дій стосовно дітей на тимчасово окупованій території Старобільського району.

Про це йдеться на сторінці РДА у Facebook.

Мова йде про можливе порушення прав та свобод дітей у Старобільському районі – там окупаційна влада залучає їх до “військово-патріотичних” формувань та проведення “виховних заходів” з використанням вогнепальної зброї.

В адміністрації зазначили, що у закладах освіти Старобільського району, які знаходяться на ТОТ, продовжується мілітаризація дітей, зокрема учнів школи №4 вчать збирати та розбирати автомат, на інфоресурсах недовладних каналів з’являються фото підлітків зі зброєю.

“Підлітки – це категорія населення, яка легко піддається різним видам впливу, вони часто не можуть висловити свою позицію через волю батьків”, – йдеться у повідомленні.

Старобільська РДА вбачає ці дії неправомірними, посилаючись на статтю 1 розділу I частини I Положення про закони і звичаї війни на суходолі IV Гаазької Конвенції про закони і звичаї війни на суходолі від 18 жовтня 1907 року.

Нагадаємо, раніше Луганська ОВА повідомляла, що окупанти вирішили створити Луганський кадетський корпус слідчого комітету рф.