Зеленський відповів тим, хто засуджує Україну за удари по рф

Зеленський відповів тим, хто засуджує Україну за удари по рф

Президент Володимир Зеленський відповів тим, хто засуджує Україну за удари по російській території, зокрема по НПЗ.

На пресконференції він порадив критикам приїхати у Харків.

Також Зеленський підкреслив, що росія розуміє тільки силу.

"Дуже дякую різним міжнародним організаціям, які постійно щось засуджують. І це дуже важливо, що вони дійсно засуджують і фокусуються на ударах по Україні. Також деякі порушують питання щодо ударів по НПЗ на тимчасово окупованих територіях, де є інфраструктурні обєкти, так і на військових аеродромах РФ і на захоплених українських. Тут дуже просто можна цим організаціям можна відповісти. Мені здається, для того, щоб зрештою зрозуміти, як вижити в Харкові, як людям жити без світла, без води, треба, напевно, людям приїжджати, дивитися, а потім щось засуджувати або ні. росія, окрім сили, нічого не розуміє", - заявив Зеленський.

Він додав, що всі засудження щодо незаконної окупації української території, ударів по енергетиці, блекаутів, підриву інфраструктури, гідроелектростанцій не призвели до зменшення атак рф на Україну.

"Це свідчить про те, що ці люди розуміють тільки те, коли є потужна відповідь, тому я вважаю, що наші західні партнери повинні підтримувати українські відповіді", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен 2 квітня заявив, що США не схвалюють удари України по території росії.

Держдеп США також дав зрозуміти, що дійсно не схвалює удари українських дронів по російським нафтопереробним заводам.