Сєвєродонецький ЦНАП розширив перелік послуг

Сєвєродонецький ЦНАП розширив перелік послуг

Центр надання адміністративних послуг Сєвєродонецької міської територіальної громади збільшив кількість послуг до 32-х.

Про це повідомляє Конгрес місцевих та регіональних влад при президентові України.

Наразі ЦНАП тимчасово розміщений у гуманітарному хабі Дніпра. Також його адміністратори здійснюють прийом заявників на віддалених робочих місцях у гуманітарних хабах Луганської області у Києві, Тернополі, Харкові, Рівному та Черкасах.

У ЦНАПі можна отримати 32 адміністративні послуги, серед яких:

  • подання інформаційного повідомлення про пошкоджені /зруйновані об’єкти нерухомого майна до Єдиного порталу державних послуг ДІЯ;
  • подання заяви для внесення інформації до Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна
  • реєстрація/зняття осіб із задекларованого/зареєстрованого місця проживання;
  • видача витягу з реєстру територіальної громади;
  • прийняття заяв про надання грошової допомоги мешканцям Сєвєродонецької територіальної громади, в межах Комплексної цільової програми «Турбота»;
  • 9 послуг Міністерства у справах ветеранів України;
  • 2 адміністративні послуги УЖКГ (Прийом заяв щодо зміни складу сім’ї заявника, який перебуває на квартирному обліку та зняття з квартирного обліку);
  • 9 адміністративних послуг УСЗН.

Щопонеділка у ЦНАПі фахівець з житлових питань надає консультації та роз’яснення мешканцям громади щодо квартирного обліку, відновлення втрачених правовстановлюючих документів на житло, отримання інформації стосовно приватизації житла. Також надаються роз’яснення з актуальних питань розрахунків за житлово-комунальні послуги та наявної державної допомоги в умовах воєнного стану з цього питання тощо.

Щотижня з середи по п’ятницю у ЦНАПі мешканці Луганщини можуть отримати консультацію фахівця Сєвєродонецького відділу Головного Управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Також у приміщенні ЦНАПу також облаштовані місця самообслуговування для громадян, які дають можливість скористатися сервісами, що доступні на Єдиному порталі державних послуг «Дія». Адміністратори надають допомогу при поданні декларацій (НАЗК) та при роботі з іншими програмними продуктами.

Нагадаємо, у січні повідомлялося, що Центр надання адміністративних послуг Сєвєродонецької міської військової адміністрації надає 26 послуг та планує цього року збільшення їхньої кількості.