Спікер Палати представників не досяг угоди з Білим домом про фінансування України, - AP

Спікер Палати представників не досяг угоди з Білим домом про фінансування України, - AP

Спікер Палати представників Майк Джонсон вів переговори з Білим домом про пакет фінансування України та Ізраїлю на військовий період.

Про це заявив лідер республіканців у Палаті представників Стів Скаліз повідомляє AP.

Скаліз сказав журналістам, що Джонсон обговорював з офіційними особами Білого дому пакет, який буде відрізнятися від проголосованого пакету у Сенаті на 95 мільярдів доларів і включатиме кілька вимог республіканців.

Це сталося після того, як Джонсон місяцями відкладав надання допомоги, яка мала б забезпечити вкрай необхідні боєприпаси та зброю для Києва.

"Згоди досягнуто не було", — сказав Скаліс. "Очевидно, що угода повинна бути досягнута не тільки з Білим домом, але і з нашими членами".

Нагадаємо, президент Джо Байден неодноразово критикував республіканців за те, що вони не допомагають Україні, заявляючи, що вони виконують вказівки президента росії володимира путіна та завдають шкоди безпеці США. Тим часом Дональд Трамп, ймовірний кандидат від Республіканської партії, заявив, що буде вести переговори про припинення війни рф поти України. Трамп заявляв, що "закінчить цю війну за 24 години".