Лукашенко сказав, що буде, якщо Білорусь вступить у війну з Україною

Лукашенко сказав, що буде, якщо Білорусь вступить у війну з Україною

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко сказав, що участь Білорусі у війні проти України "нічого б не дала".

Про це він заявив російським пропагандистам.

За словами Лукашенка, заклики російських "ЗМІ" до Білорусі вступити у війну в Україні, це на користь НАТО.

"Це вони (НАТО, - ред.) хочуть все, щоб нас втягнути у війну з Україною. Що тоді відбудеться? Ви знаєте, 1 тис. кілометрів фронт в Україні зараз. 15-- км приблизно кордон у нас з Україною і на прибалтійсько-польському напрямку ще 1500. Три тисячі кілометрів нам з вами доведеться цей фронт закрити, якщо ми вступимо у війну. Ми зможемо це зробити? Не зможемо", - сказав він.

Лукашенко також додав, що "можливо Україні, як і сьогодні росії, буде у нагоді така Білорусь".

"Це найпростіше рішення. Завтра "Іскандер" поставив на позицію і вперед, високоточна зброя полетіла у Київ. Це найпростіше. Але потрібно розуміти наслідки і не забувати, що у нас півкраїни знаходиться у радіусі 100 км від Києва. У тому числі Мозирський НПЗ, який сьогодні працює безперебійно", - зазначив Лукашенко.

Також він нагадав, що Україна добре укріпила свій кордон з Білоруссю.

"У них кордон з Білоруссю забарикадований так, що туди не підійти. Вона замінована повністю, забетонована і 120 тис українських військовослужбовців на цьому кордоні"", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, Лукашенко заявляв, що його країна готується до війни. За його словами, у країні ведеться необхідна підготовка відповідних підрозділів, до військ поставляються різні види озброєнь та техніки.

Але він стверджує, що Білорусь нікому нічим не загрожує: "Нам не треба комусь загрожувати. Ми не хочемо чужої землі. Нам цю дай боже обробити. Я повторюю постійно: нам чужого не треба. Чужий шматок рве роток. Так у народі говорили, я це засвоїв зі свого сільського життя. Я не хочу нічого чужого. І завжди кажу: не чіпай чуже, боком вилізе. І вам хочу заповідати: чужого не чіпайте. Рано чи пізно це перетвориться на катастрофу".".