Трамп заявив, що підтримає ідею допомоги України, але з умовою

Трамп заявив, що підтримає ідею допомоги України, але з умовою

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що республіканці готові ухвалити додаткову допомогу Україні, проте за умови, що вона буде надана в кредит.

Про це повідомляє The Hill.

"Ми розглядаємо це прямо зараз, і вони говорять про це, і ми думаємо про те, щоб зробити це у формі позики, а не просто подарунка", - пояснив Трамп.

За його словами, США роздає "подарунки на мільярди доларів". Водночас експрезидент підкреслив, що для нього важливо, аби першою Україні виділила кошти Європа.

"Але для мене набагато важливішим є той факт, що Європа має активізуватися, і вони повинні дати гроші. Вони мають зрівняти. Якщо вони не зрівняють, я дуже засмучуся, тому що їх це стосується набагато більше, ніж нас", - зазначив він.

У виданні зазначають, що Трамп протягом кількох місяців висловлював скептицизм щодо надання допомоги Україні у її війні проти Росії, стверджуючи, що підтримка України не є життєво важливим інтересом Америки, а основну частину допомоги повинна надавати Європа.

Його погляди мали зокрема великий вплив серед його союзників у Конгресі, що ускладнювало проходження допомоги Україні в Палаті представників, яка контролюється Республіканською партією.

Нагадаємо, що Дональд Трамп є проросійським політиком.

У його передвиборчій кампанії є пункт про "врегулювання війни між Україною і рф".

Також експрезидент США заявляв, що добре ладнає з путіним.