Зеленський каже, що рф вдалося знищити Трипільську ТЕС через відсутність ракет ППО

Зеленський каже, що рф вдалося знищити Трипільську ТЕС через відсутність ракет ППО

Президент Володимир Зеленський розповів, що на Трипільську ТЕС летіло 11 російських ракет. І вона була знищена росією, оскільки закінчилися протиракети ППО для її захисту.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю PBS.

"Я вам наведу один приклад. Дуже простий. На Трипільську станцію, а від неї залежить світло у Київському регіоні, летіло 11 ракет. Перші сім ми знищили. Чотири знищило Трипілля. Чому? Тому що було ракет нуль. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля", - розповів він.

Довідка: Трипільська ТЕС була однією з найпотужніших в Україні. Вона розташована у місті Українка Обухівського району Київської області на березі Канівського водосховища. На її території розміщено енергогенеруючі підприємства загальною потужністю 3200 МВт, з яких встановлена потужність Трипільської ТЕС складала близько 57%.

Трипільська ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії у Київській, Черкаській та Житомирській областях та була найпотужнішою електростанцією Київської області.

Нагадаємо, унаслідок масованої ракетної атаки в ніч на 11 квітня російська армія повністю знищила Трипільську ТЕС у Київській області.