Кабмін продовжив строки діючих бронювань від мобілізації ще на місяць

Кабмін продовжив строки діючих бронювань від мобілізації ще на місяць

Кабмін продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих згідно з постановою уряду № 76 щодо бронювання військовозобов'язаних.

Про це повідомляє міністерство економіки.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 7 травня.

"Продовження стосується тих відстрочок, що не закінчилися на день ухвалення постанови, та відбуватиметься автоматично", - йдеться у повідомленні.

У мінекономіки нагадують, що з 18 травня набуде чинності Закон України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", що передбачає зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов’язаних.

Як пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, наразі Уряд працює над розробкою відповідних урядових актів.

"Водночас, щоб у цей перехідний період запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємств, та з метою забезпечення потреб оборони та населення, ми продовжуємо терміни дії відстрочок на місяць. Надалі підприємства матимуть змогу бронювати працівників вже за оновленими правилами", - зазначив Фоменко. 

Нагадаємо, 8 квітня стало відомо, що працівники єдиного телемарафону підлягають бронюванню від мобілізації. Крім того, мінкульт додав до списку підприємств, які вважаються критично важливими для забезпечення життєдіяльності населення під час мобілізації, "Пересувний цирк України". 

Цей факт викликав обурення українців у соцмережах.

Водночас виконуючого обов'язки міністра культури та інформполітики Ростислава Карандєєва обурив "хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа", зокрема працівників цирку. Він назвав це неповагою до цих працівників.

Після цього прем'єр Денис Шмигаль доручив міністерствам розробити оновлену постанову про бронювання працівників і визначення критично важливих підприємств.