У ТЦК попередили, що за поширення у соцмережах їхнього пересування можна отримати 8 років тюрми

У ТЦК попередили, що за поширення у соцмережах їхнього пересування можна отримати 8 років тюрми

Хмельницький обласний ТЦК та СП звернувся до громадськості, ЗМІ, коментаторів, блогерів та експертів, заявляючи, що поширення у соцмережах інформації про пересування працівників ТЦК карається позбавленням волі на 8 років.

Про це йдеться у повідомленні Хмельницького обласного ТЦК та СП.

"Поширення інформації в соціальних мережах інтернет, спільнотах месенджерів, щодо місця перебування, пересування військовослужбовців ТЦК Хмельницької області під час виконання ними заходів оповіщення військовозобов’язаних громадян, призводить до розкриття форм та методів виконання завдання з призиву на військову службу для захисту України, а також призводять до підриву авторитету Збройних Сил України у суспільстві", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в ТЦК запевняють, що такі діяння містять ознаки складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період).

ТЦК трактує такі дії як перешкоджання у діяльності, "які виражаються у втручанні в цю діяльність, створенні перешкод, перепон, спрямованих на недопущення, припинення чи заборону проведення окремих дій підрозділами ЗСУ та іншими військовими формуваннями, прийняття тактичних чи стратегічних рішень керівництвом, чи особовим складом зазначених підрозділів задля ускладнення або унеможливлення здійснення законної діяльності ЗСУ".

Нагадаємо, речник Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істомін заявив, що більшість конфліктів цивільних з працівниками ТЦК, які потрапляють в інтернет, маніпулятивні, вирвані з контексту, в яких є лише кінцівка.

Читайте також: Черги біля ТЦК: у Міноборони готують електронну систему запису і е-кабінет
 

 

"За що передбачена відповідальність у виді позбавлення волі від 5 (п’яти) до 8 (восьми) років", - наголошують у ТЦК.