Відновили роботу майже всі ЦНАПи Луганщини

Відновили роботу майже всі ЦНАПи Луганщини

Станом на 1 травня відновили роботу 20 Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) Луганської області.

Про це повідомляє Департамент економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської ОВА.

Це Лисичанський, Сєвєродонецький, Рубіжанський, Гірський, Кремінський, Попаснянський, Сватівський, Старобільський, Щастинський, Біловодський, Білокуракинський, Білолуцький, Марківський, Міловський, Новоайдарський, Новопсковський, Станично-Луганський, Троїцький, Чмирівський та Шульгинський.

Робочі місця їхніх працівників розміщені за 34 адресами: у 31 гуманітарному хабі, за місцем розташування військових адміністрацій та в центрі медичної реабілітації у 21 населеному пункті, у містах: Бровари, Ірпінь, Київ, Обухів (Київська область), Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Хмельницький, Черкаси, Корсунь-Шевченківський (Черкаська область), Дніпро, Новомосковськ та с. Богданівка (Дніпропетровська область).

Крім того, літні громадяни та особи з інвалідністю Лисичанської територіальної громади можуть отримувати послуги, не виходячи з дому, за їхнім місцем перебування у Дніпрі та Дніпропетровській області завдяки портативному комплексу «Мобільний офіс», отриманому в межах Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East).

Такі «Мобільні офіси» також передали Сєвєродонецькому ЦНАП в межах реалізації Програми EGAP «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади», Гірському, Попаснянському, Сватівському та Білолуцькому ЦНАП – Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East).

В умовах евакуації та межах наданих доступів до державних реєстрів і систем через працівників ЦНАП можна отримати від 13 видів адміністративних послуг (Старобільський та Білолуцький) до 36 (Білокуракинський ЦНАП). Серед них: послуги з реєстрів територіальних громад щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання; для ветеранів війни та членів їх сімей; щодо квартирного обліку; щодо допомоги з місцевих бюджетів; зі складання та подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно через Портал Дія; з надання субсидій та призначення пільг та інші.

Довідково: в області до 24 лютого 2022 року функціонували 23 ЦНАП, їх 100 віддалених робочих місць адміністраторів, 1 територіальний підрозділ та 9 мобільних ЦНАП.

Нагадаємо, Центр надання адміністративних послуг Сєвєродонецької міської територіальної громади збільшив кількість послуг до 32-х.