Швеція створила трирічну програму військової підтримки України на $7 млрд

Швеція створила трирічну програму військової підтримки України на $7 млрд

Швеція погодилася створити трирічну програму військової підтримки України на загальну суму 75 мільярдів шведських крон ($7 млрд) на 2024–2026 роки.

Про це йдеться у повідомленні уряду Швеції.

"Щоб посилити підтримку України Швецією, а також збільшити довгострокову перспективу, уряд і шведські демократи погоджуються запровадити рамки військової підтримки України на 2024–2026 роки. Швеція збільшить підтримку, а фінансові рамки становлять 75 мільярдів шведських крон військової підтримки на 2024–2026 роки, по 25 мільярдів шведських крон на рік", - йдеться у повідомленні.

Швецький уряд зазначає, що з цією пропозицією загальна військова та цивільна підтримка України з боку Швеції становитиме понад 100 мільярдів шведських крон (приблизно $66 млрд).

"Військова підтримка України може, наприклад, приймати форму пожертвувань оборонного обладнання, фінансових внесків і фінансової підтримки для закупівлі оборонного обладнання", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 7 березня Швеція стала 32 країною Північноатлантичного Альянсу.

Ще до того міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін заявляв, що у Швеції може бути війна і закликав громадян готуватися. "Безперервна смуга миру, яка триває понад 200 років, не повинна приспати шведів у помилковому відчутті безпеки", - додав він.