Мінреінтеграції анонсувало зміни щодо військового обліку для деяких категорій студентів

Мінреінтеграції анонсувало зміни щодо військового обліку для деяких категорій студентів

Для студентів-хлопців, які перебувають на ТОТ, територіях активних бойових дій або за кордоном відтермінують подання військово-облікових документів до закладів освіти.

Про це йшлося на засіданні Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук, повідомляє Мінреінтеграції.

“Питання стосується здобувачів, які навчаються онлайн в українських закладах освіти, перебуваючи за кордоном, на територіях активних бойових дій чи тимчасово окупованих територіях, і не мають змоги прибути фізично для постановки на військовий облік”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією міністерства, МОН опрацювало проєкт постанови Кабміну «Про внесення зміни до пункту 34 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів».

Згідно з документом, планується відтермінувати подання до закладів освіти військово-облікових документів такими студентами до моменту припинення воєнного стану або до прибуття здобувача освіти на підконтрольну Уряду територію.

Наразі проєкт постанови надіслали на погодження до центральних органів виконавчої влади. Після проведення узгоджувальних заходів, повідомили в Мінреінтеграції, документ направлять на погодження до Мін’юсту.

Нагадаємо, випускники з окупованих територій можуть безкоштовно навчатися у вишах.