Айкідоки Луганщини вибороли 16 медалей на Донеччині

Айкідоки Луганщини вибороли 16 медалей на Донеччині

Луганські спортсмени завоювали десять золотих та шість срібних медалей на відкритому чемпіонаті Донецької області з айкідо.

Про це повідомляє Управління молоді та спорту Луганської ОВА.

Так, 26 травня у Києві відбувся відкритий чемпіонат Донецької області з айкідо. У змаганнях взяли участь 7 команд та понад 100 спортсменів із Донецької, Луганської, Київської, Житомирської, Харківської областей та спортсмени з Києва.

Загалом провели понад 180 поєдинків, 103 з них за номінаціями: "Сінай" - меч, "Сінай нітто рю" - 2 мечі, "Ярі "- спис - змагання зі зброєю, 47 в змаганнях спритності - в номінаціях "Хайшитцу" і "Понітеру"; 21 - в змаганнях проти озброєної ножем людини – в номінаціях “Танто Тайсабакі” та “Танто Рандрі” та 12 поєдинків у вільних та показових виступах на “Тосю рандорі” та “Ніні дорі”.

Золоті медалі завоювали Кирило Шеховцов у номінації “Сінай”, Захар Нечволод – у номінації “Сінай”, Софія Онопка – у номінації “Сінай” та у номінації “Хайшутцу”, Михайло Месьянов – у номінації “Ніні дорі”, “Сінай нітто рю” та “Ярі”, Анна-Софія Багатирьова – у номінації “Танто рандорі”, “Сінай нітто рю”, Богдан Свілогузов – у номінації “Танто рандорі”.

Срібні нагороди отримали у номінації “Сінай” Анна-Софія Багатирьова, Олег Морозов, Катерина Носаль та Богдан Свілогузов. Також Богдан виграв “срібло” у номінації “Тосю рандорі” та “Танто тайсабакі”.

Підготував спортсменів тренер Михайло Глоба.

Нагадаємо, спортсмени з Луганщини завоювали дві золотих, п’ять срібних та одну бронзові медалі на чемпіонаті України з айкідо серед різних вікових груп.