Окупанти впроваджують обмеження щодо повернення на ТОТ, - Власенко

Окупанти впроваджують обмеження щодо повернення на ТОТ, - Власенко

Окупаційна влада залякує жителів Луганщини, які хочуть виїхати на підконтрольну територію України, що їх не пропустять у зворотному напрямку.

Про це в ефірі “Еспресо” розповів начальник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

“Із новин щодо пересування, то є ноу-хау в окупаційної адміністрації щодо виїзду з окупованих територій. Зараз тиск на місцевих мешканців посилюється, і вони впроваджують різні обмеження щодо повернення на тимчасово окуповані території. Є дуже багато випадків - ціла така інформаційна кампанія відбувається - щодо того, що місцевих залякують, що якщо вони зараз виїдуть на підконтрольну уряду України територію, то їх назад не впустять. І такі випадки вже були”, - розповів Власенко.

Він також розповів, що в окупованому Сєвєродонецьку залишається проблема відсутності нормальної роботи для місцевих мешканців. Також все ще актуальні проблеми з медициною та інтернетом.

“Якщо взяти у цілому Сєвєродонецький район, то продовжуються події щодо націоналізації майна, нерухомості місцевих мешканців, які не можуть зафіксувати свою присутність сьогодні там. У Лисичанську, Рубіжному. Їхнє майно відбирають”, - наголосив Власенко.

Нагадаємо, у Сєвєродонецькому районі, за приблизними підрахунками, проживає до 100 тисяч осіб разом з російськими гастарбайтерами та розквартированими військовими рф.