Для відновлення після деокупації Луганщини укомплектовані мобільні бригади фахівців усіх галузей, – Лисогор

Для відновлення після деокупації Луганщини укомплектовані мобільні бригади фахівців усіх галузей,  – Лисогор

Наразі укомплектовані мобільні бригади фахівців усіх галузей: від державних службовців до працівників житлово-комунального господарства, які готові виїхати на відновлення територій Луганської області.

Про це повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор під час конференції «Від (де)окупації до відкритого демократичного врядування», яка відбувається у Києві в рамках тижня відкритого Уряду в Україні.

Він зазначив, що, зокрема, розроблений «План першочергових дій зі стабілізації ситуації на деокупованих територіях Луганської області та їх реінтеграції». Це покрокова інструкція виконання структурними підрозділами облдержадміністрації, місцевими військовими адміністраціями, підприємствами, установами та організаціями як підготовчих, так і практичних заходів, спрямованих на відновлення життєдіяльності звільнених населених пунктів.

Він передбачає забезпечення функціонування місцевих військових (державних) адміністрацій:

  • підключення до електроживлення, радіозв’язку, мережі «Інтернет»;
  • організацію виїзного надання адміністративних послуг суб’єктам звернення із застосуванням сервісів «Мобільний адміністратор» та «Мобільний центр»;
  • створення мобільних пересувних медичних бригад амбулаторної допомоги з залученням фахівців гуманітарних організацій, які здійснюють свою діяльність у сфері охорони здоров’я;
  • заходи з відновлення обігу національної валюти, поновлення соціальних та пенсійних виплат. Зокрема, організацію роботи пересувних відділень АТ «Укрпошта», банкоматів, сервісів для терміналів, у тому числі сервісу «Готівка на касі». Відповідні домовленості уже укладені з Ощадбанком, Пенсійним фондом, Укрпоштою, операторами мобільних послуг.

Нагадаємо, раніше Лисогор повідомляв, що серед пріоритетів роботи Луганської обласної військової адміністрації – підготовка до деокупації та формування матеріального резерву. Наприкінці 2023 року він становив 27,6 мільйона гривень.