СБУ повідомила про підозру очільнику окупаційної тюрми на Луганщині, де катували людей

СБУ повідомила про підозру очільнику окупаційної тюрми на Луганщині, де катували людей

Служба безпеки задокументувала воєнні злочини ще одного поплічника окупантів з тимчасово захопленої частини Луганщини. Мова йде про Ігоря Охріменка – колишнього посадовця місцевого підрозділу розформованої міліції, який підтримав повномасштабне вторгнення рф.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За інформацією, після захоплення Старобільська він пішов на співпрацю з агресором, а вже у червні 2022 року за погодження керівництва федеральної служби виконання покарань рф його призначили очільником окупаційної тюрми.

“Фактично цей заклад функціонував як катівня, до якої звозили учасників руху опору в регіоні”, – пояснили в СБУ.

За даними слідства, саме Охріменко організував охорону камер та периметру російської в’язниці, в якій тримали викрадених людей.

Крім цього, фігурант особисто брав участь у численних тортурах. Незаконно ув’язнених тримали довгий час без їжі та води, а також імітували їхній розстріл.

“У такий спосіб Охріменко “вибивав” згоду потерпілих на співпрацю з окупантами”, – сказано у повідомленні.

Згодом його призначили очільником іншого окупаційного “СІЗО” у тимчасово захопленому Луганську, де він продовжує брати участь у репресіях проти місцевих жителів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Охріменку про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з цивільним населенням, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Оскільки фігурант переховується на тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи, щоб його знайти та покарати.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, судитимуть мешканку Луганщини, яку окупанти призначили «військовим комісаром».