Ще дві країни НАТО готові направити в Україну своїх інструкторів для навчання військових

Литва і Естонія готові направити в Україну своїх інструкторів для навчання військових

Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте дала зрозуміти, що її уряд буде готовий приєднатися до партнерів у навчанні військ України, які воюють проти російського вторгнення.

Шимоніте заявила, що Литва готова надіслати військових інструкторів в Україну, повідомляє Bloomberg.

"У разі потреби Литва, можливо, навчатиме їх також в Україні в партнерстві з країнами, які захочуть це зробити", — сказала вона.

"Я думаю, що кожна країна може зробити більше, просто подивіться на те, що можна зробити, і зробіть більше", – додала Шимоніте. "На третій рік цього вторгнення вони (українці) все ще стоять і тримають лінію. Я вважаю, що це наш моральний обов'язок зробити все, що ми можемо".

Литва, одна з найактивніших прихильників Києва під час війни, навчала українських військових і до вторгнення Кремля, а також допомагала проводити навчання з 2022 року, коли воно було перенесено з України. Естонія, ще одна країна Балтії, також заявила, що відкрита для направлення інструкторів в Україну.

Нагадаємо, Франція незабаром може надіслати військових інструкторів до України і може оголосити про своє рішення наступного тижня під час візиту українського президента Володимира Зеленського у Париж.