НАТО розробляє сухопутні маршрути для перекидання військ у разі війни з рф в Європі, -The Telegraph

НАТО розробляє сухопутні маршрути для перекидання військ у разі війни з рф в Європі, -The Telegraph

НАТО розробляє численні "сухопутні коридори", щоб спрямувати американські війська та озброєння до лінії фронту в разі великої наземної війни Європи з росією.

Американські солдати висадяться в одному з п’яти портів і будуть спрямовані заздалегідь запланованими матеріально-технічними маршрутами, щоб протистояти можливій атаці Москви, повідомляє The Telegraph з посиланням на офіційних осіб.

Маршрути розробляють на тлі попереджень вищого керівництва Альянсу про те, що західні уряди повинні підготуватися до конфлікту з росією в наступні два десятиліття.

Логістичні маршрути стали ключовим пріоритетом після того, як на саміті у Вільнюсі, Литва, минулого року лідери НАТО погодилися підготувати 300 тис військових, які будуть утримуватися у стані високої готовності для захисту альянсу.

Існуючі плани передбачають, що американські війська висаджуються в голландських портах перед тим, як сісти на поїзди, які перевозять їх через Німеччину та далі до Польщі.

У разі вторгнення росії в НАТО, війська США будуть відправлені в порт Роттердама, а потім відправлені на схід.

"Але за лаштунками також досягаються домовленості про розширення маршрутів до інших портів, щоб переконатися, що наземні лінії зв’язку не можуть бути розірвані силами Москви", - пише видання.

Генерал-лейтенант Олександр Солфранк, начальник Головного управління матеріально-технічного забезпечення НАТО, сказав The Telegraph: "Україна дуже страждає від цих російських ракетних атак дальньої дії на системи матеріально-технічного забезпечення".

Якщо сили НАТО, які входять з Нідерландів, постраждають від російського бомбардування або північноєвропейські порти будуть знищені, альянс збирається зосередитися на портах Італії, Греції та Туреччини.

З італійських портів американські війська можуть бути доставлені по суші через Словенію, Хорватію до Угорщини, яка має спільний кордон з Україною.

Подібні плани існують щодо транспортування сил із турецьких і грецьких портів через Болгарію та Румунію, щоб дістатися до східного флангу альянсу. Також розробляються плани транспортування військ через порти на Балканах, а також через Норвегію, Швецію та Фінляндію.

У цих коридорах військові не будуть обмежені місцевими правилами і зможуть вільно перевозити вантажі без звичайних обмежень. 

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, посилаючись на думку експертів, заявляв, що війна між країнами НАТО та росією може розпочатися у найближчі п'ять-вісім років.

Міністр цивільної оборони Швеції Карл-Оскар Болін закликав шведів готуватися, бо в країні може бути війна.