На Житомирщині поліція розслідує смерть чоловіка після відвідин ТЦК як "умисне убивство"

На Житомирщині поліція розслідує смерть чоловіка після відвідин ТЦК як "умисне убивство"

На Житомирщині кримінальне провадження, розпочате за фактом смерті військовозобов’язаного після відвідин ТЦК, внесли в ЄДР із попередньою правовою кваліфікацією - ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Про це повідомили у прокуратурі.

"За даними слідства, громадянина доставили до РТЦК та СП Житомирської області для проходження ВЛК. За попередньою інформацією, там у нього стався епілептичний напад. Чоловіка каретою швидкої медичної допомоги доставили до реанімації. 2 червня у лікувальному закладі лікарі констатували його смерть. Наразі встановлюються всі обставини події", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється Звягельським РВП ГУНП в Житомирській області. 

Нагадаємо, на Житомирщині у Баранівці 4 червня поховали місцевого жителя — 32-річного Сергія Ковальчука, якого 28 травня привезли у ТЦК, а вже 29 травня вранці він поступив у лікарню з переламами щелепи і тім'яної кістки. 2 червня чоловік помер.

Завідуючий відділення реанімації та інтенсивної терапії Звягельської лікарні Анатолій Бортник розповів, що до них у медзаклад Сергій Ковальчук поступив зранку 29 травня.

"Був доставлений швидкою допомогою з міста Баранівка. Був доставлений до нас у відділення і одразу госпіталізований. При поступленні стан був вкрай важкий, хворий перебував у комі з діагнозом "закрита черепно-мозкова травма, лінійний перелом тім'яної кістки, правобічна внутрішньочерпна гематома, вогнищевий забій головного мозку, дифузний забій головного мозку, перелом нижньої щелепи, пневмонія, спричинена аспірацією їжі або блювотними масами". Хворого одразу відправили на оперування. Потім 4 дні він був на апараті штучної вентиляції легень у вкрай важкому стані", — розповів Анатолій Бортник.

У Житомирському обласному ТЦК та СП заявили, що Сергій Ковальчук помер від епілептичного нападу.