На Буковині заочно судитимуть колишнього викладача вишу з Луганщини

На Буковині заочно судитимуть колишнього викладача вишу з Луганщини

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно колишнього завідувача кафедри Луганського державного медичного університету за фактом добровільного зайняття посади у незаконних органах влади та у публічних закликах до проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, 62-річний доцент, полковник медичної служби запасу після широкомасштабного вторгнення рф на територію України спеціально прибув на тимчасово окуповану територію Луганської області, щоб працювати на ворога.

Зазначається, що у квітні 2023 року він добровільно обійняв посаду тимчасово виконувача обов'язків головного лікаря «Державної установи Біловодська центральна районна багатопрофільна лікарня» у самопроголошеній «лнр».

Крім того, у березні цього року чоловік виступив з відеозверненням у телеграм-каналі однієї із політичних партій рф, у якому публічно підтримав анексію Луганської області та закликав до проведення незаконних виборів президента рф на тимчасово окупованій території України.

Нагадаємо, судитимуть двох мешканок Луганщини, які організовували «вибори».