Суд вперше призначив максимальне покарання за порушення правил мобілізації, - ЗМІ

Суд вперше призначив максимальне покарання за порушення правил мобілізації, - ЗМІ

Оболонський районний суд міста Київ визнав винним військовозобов’язаного чоловіка, який був родом із Донецька. Його визнали винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані судового реєстру.

Зазначено, що на початку червня 2023 року обвинуваченого було визнано придатним до військової служби. А у середині вересня працівники ТЦК видали громадянину повістку. Проте він проігнорував її.

У суді він визнав свою провину. Зокрема він заявив, що не прибув, що мав поїхати до батьків похилого віку, які потребують догляду. Громадянин зазначив, що розуміє свій громадянський обов’язок, але служити не може та не буде.

Водночас військовослужбовець ТЦК розповів, що обвинувачений придатний до служби, але заявив, що не піде воювати, бо його близькі родичі живуть у Донецькій області. І цей факт заважатиме йому  перебувати у лавах ЗСУ.

Проте суд вирішив, що факт проживання батька та бабусі обвинуваченого у Донецькій області, а його дружини – на ТОТ, – не є поважною причиною для отримання відстрочки від мобілізації.

Згідно з інформацією, суд розпорядився взяти під варту обвинуваченого одразу після ухвалення вироку.

У виданні зазначили, що громадянин перебуватиме у Київському слідчому ізоляторі до набрання вироку законної сили.

Нагадаємо, що на Житомирщині поліція розслідує смерть чоловіка після відвідин ТЦК як "умисне убивство".