У Німеччині оголосили про безпрецедентну програму страхування воєнних ризиків в Україні

У Німеччині оголосили про безпрецедентну програму страхування воєнних ризиків в Україні

Компанія Aon, один із найбільших у світі брокерів, в межах Берлінської конференції з відновлення України, оголосила про запуск безпрецедентної програми страхування воєнних ризиків в Україні на суму $350 млн.

Вона покликана спростити залучення Україною іноземних інвестицій під час війни, про це повідомляється в пресрелізі Aon, пише Liga.net.

Програма реалізується разом з Американською корпорацією з фінансування міжнародного розвитку (DFC) і складається з двох частин:

  • $50 млн призначені для перестрахування полісів, виданих кваліфікованими українськими страховими компаніями, і страхового андеррайтингу. Першим українським партнером Aon і DFC стала страхова компанія ARX (АТ "СК "Аркс");
  • $300 млн призначені для страхування воєнних ризиків у галузі охорони здоров'я та сільському господарстві.

"Уряд США робить кроки, щоб допомогти залучити капітал у приватний сектор України. Він має вирішальне значення для відновлення України, і ми використовуємо наші унікальні інструменти, особливо страхування політичних ризиків, щоб зміцнити довіру інвесторів до України у цей критичний момент", – сказав гендиректор DFC Скотт Натан.

Заступник міністра економіки, торговельний представник України Тарас Качка у розмові з FT назвав цю схему надзвичайно важливим кроком для приватного сектору країни.

Довідка: у кінці травня Україна запустила власний інструмент страхування від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство. Максимальна сума інвестицій, яку ЕКА наразі готова страхувати, – 200 млн грн, тобто близько $5 млн.

Нагадаємо, у Берліні 11 червня розпочалася Конференція з відновлення України, яка триватиме до 12 червня включно. Президент Володимир Зеленський, який присутній на заході, сподівається, що українська делегація ми вийде з конференції із домовленостями на мільярди євро.