Стрюк розповів, які проблеми виникають у сєвєродончан при реєстрації зруйнованого житла

Стрюк розповів, які проблеми виникають у сєвєродончан при реєстрації зруйнованого житла

Велика частка відмов сєвєродончанам у реєстрації пошкодженого чи знищеного житла пов’язана з тим, що заявники вказали неточні, помилкові чи недостовірні дані або надали неповний пакет документів.

Про це йдеться в інтерв’ю з начальником Сєвєродонецької МВА Олександром Стрюком для Ради ВПО у Дніпрі.

За його словами, на сьогодні вже розглянули й опрацювали близько 16 тисяч таких заяв від жителів громади. 

«При цьому серед всіх проблем, які виникають під час реєстрації, можна виділити кілька типових. По-перше, це ненадання жителями документів, які підтверджують право власності на нерухомість. Або подання лише ксерокопій документів чи неповного пакета. Або подання заяви невідповідною особою - наприклад, членом сім'ї власника майна, який сам не є власником», - розповів Стрюк.

Він запевнив, що всі ці питання окремо розглядаються, комісія працює. Іноді людям документи повертаються на доопрацювання двічі чи тричі.

«Разом з тим, категоричної жорсткої відмови на кшталт «ми з вами більше працювати не будемо» не було жодного разу, і впевнений — не буде», — сказав керівник МВА.

«Найголовніше — дотримуватися норм закону, уважно оформляти заяви й надавати всю необхідну документацію. Велика частка відмов пов’язана саме з тим, що заявники вказали неточні, помилкові чи недостовірні дані, або надали неповний пакет документів», — наголосив він.

Також в інтерв'ю поставили питання щодо негараздів з реєстрами та отриманням довідок, які пов'язані з перейменуванням вулиць. На думку Стрюка, це тимчасові труднощі.

«Наш ЦНАП постійно працює з реєстром громади, звіряє інформацію з іншими державними реєстрами й відомствами. Тобто жителям громади не варто хвилюватися, треба просто трохи почекати. Механізм звірки даних вже напрацьований і проводиться повна стиковка. Окремі проблемні випадки, звісно, є. Але спеціалісти ЦНАПу завжди йдуть назустріч людям, намагаються найскоріше врегулювати проблемні питання», — наголосив керівник МВА.

Раніше Олександр Стрюк розповів про перспективи для сєвєродончан щодо компенсації за зруйноване житло.