Підозри отримали колаборанти, які представляють партію путіна у псевдопарламенті «лнр»

Підозри отримали колаборанти, які представляють партію путіна у псевдопарламенті «лнр»

СБУ повідомила про підозру чотирьом колаборантам, які отримали мандати «народного совета» самопроголошеної «лнр» через фейкові вибори, влаштовані агресором у 2023 році.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За даними Служби безпеки, у серпні минулого року окупанти внесли цих «політиків» до списку кандидатів у «депутати народного совета лнр первого созыва».

«Усі підозрювані потрапили до незаконного «парламенту» через членство в партії «единая россия» та наразі обіймають «впливові посади» в партійній ієрархії луганського рівня», – йдеться у повідомленні.

Так, Олександр Крієренко та Антоніна Машкова – серед керівників луганського регіонального осередку «единой россии». Світлана Гізай курує Слов’яносербське відділення партії, Зинаїда Надьон координує партійний проєкт «российское село» на захопленій окупантами Луганщині.

Колаборанти, зазначили в СБУ, легалізують російську окупацію та сприяють поширенню впливу кремлівської політсили на підконтрольній ворогу території.

Вони відповідатимуть перед законом за колабораціонізм за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна.

Слідчі заходи проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, очільницю «Луганськ-Ниви» Надьон судитимуть за фінансування окупантів та допомогу бойовикам.