Данія стала першою країною НАТО, яка інвестуватиме у виробництво зброї в Україні

Данія стала першою країною НАТО, яка інвестуватиме у виробництво зброї в Україні

Данія стала першою країною НАТО, яка інвестуватиме свої кошти у виробництво озброєння на території України.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров за підсумками підписання меморандуму з Данією щодо закупівлі озброєння та техніки в українських виробників.

"Важливий крок для залучення фінансування оборонного озброєння для українських виробників.
Це великий крок, оскільки Данія стала першою іноземною країною НАТО, яка інвестуватиме свої кошти у виробництво озброєння на території України", - наголосив він.

Умєров повідомив, що Україна підписала з Нідерландами лист про наміри, який започатковує співпрацю між Україною та Нідерландами щодо підтримки українського ОПК.

"Ці інвестиції є свідченням високої довіри до українських виробників та їх здатності забезпечувати якісну військову продукцію. Це підтвердження того, що українська оборонна промисловість готова до співпраці на міжнародному рівні і здатна відповідати найвищим стандартам", - зазначив він.

Нагадаємо, 13 червня президенти Джо Байден і Володимир Зеленський підписали безпекову угоду між Україною і США, яка має діяти 10 років. В тексті угоди сказано, що Будь-яка сторона може вийти із цієї угоди, надіславши письмове повідомлення дипломатичними каналами іншій стороні про свій намір вийти з неї. Вихід набирає чинності через шість місяців після дати такого повідомлення.