У застосунку Резерв+ зʼявився електронний військово-обліковий документ

У застосунку Резерв+ зʼявився електронний військово-обліковий документ

Вийшло оновлення застосунку Резерв+, яке містить нові функції: військово-обліковий документ через QR-код і дистанційне виправлення помилок.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

"Відсьогодні у застосунку Резерв+ став доступним електронний військово-обліковий документ, який має таку ж юридичну силу, як паперовий. Відсканувавши QR-код, уповноважені органи можуть перевіряти його чинність й отримати усю необхідну інформацію", - йдеться у повідомленні.

"Щоб отримати електронний військово-обліковий документ, достатньо авторизуватись у застосунку Резерв+ та оновити дані щодо себе. Якщо ви вже оновлювали дані раніше, завантажте повторно застосунок в App Store чи Google Play Market" — повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Щоправда, у коментарях під цим повідомленням Міноборони у Facebook користувачі пишуть, що оновлення не доступні для операційної системі Андроїд. Натомість оновлення є тільки в iOS — мобільній операційній системі Apple.

Міноборони додає, що також тепер у Резерв+ доступна функція "Виправити дані онлайн" для двох випадків:

  • військовослужбовець, але досі на обліку — для тих військовослужбовців, чий актуальний статус не відображався у реєстрі Оберіг;
  • дані не знайдено — для усіх військовозобов'язаних, хто отримав таке сповіщення в застосунку Резерв+.

Нагадаємо, застосунок Резерв+ з'явився 18 травня у день набуття чинності нового закону про мобілізацію, згідно з яким усі військовозобов'язані мають оновити свої дані до 18 липня.

У ньому відпочатку було багато помилок, одна з яких - відображення статусу "у розшуку" для тих, хто оновив свої дані. У такому випадку необхідно було знову йти до ТЦК. 

Також не є чітким юридичний статус застосунку Резерв+, оскільки про Резерв+ немає згадки у законі про мобілізацію.