США кажуть, що для вступу у НАТО Україна повинна перемогти росію

США кажуть, що для вступу у НАТО Україна має перемогти росію

Для того, щоб вступити у НАТО українці мають виграти війну з росією.

Про це під час брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Його запитали про те, які перспективи є в України вступити у НАТО.

"Спочатку вони (українці – ред.) повинні виграти цю війну. І ми робимо все можливе, щоб переконатися, що вони зможуть це зробити. А коли війна закінчиться, незалежно від того, що вони матимуть кордон з росією, президент США підписав з Україною двосторонню безпекову угоду, щоб переконатися, що їхня оборонно-промислова база має все для довгострокового захисту. Президент заявив, що, на його думку, НАТО фігурує в майбутньому України. Є багато речей, які потрібно зробити, перш ніж вони зможуть приєднатися до Альянсу, як і будь-який член НАТО до вступу до Альянсу. Однак президент твердо вірить, що НАТО є у майбутньому України", — сказав Кірбі.

Зазначимо, росія є країною найбільшою територією і ядерним потенціалом, населення рф становить понад 146 млн осіб. Населення України, за даними експертів Центру Разумкова, становить 25 млн осіб.

5 грудня 1994 році Україна уклала Будапештський меморандум, підписантами якого стали США, Велика Британія і росія. Згідно з документом, Україна відмовилася від ядерної зброї в обмін на гарантію захисту з боку цих трьох країн. А в 2014 році рф напала на Україну, а у 2022 здійснила повномасштабне вторгнення.