Зеленського розчарувала зосередженість Блінкена на корупції в Україні, - WP

Зеленського розчарувала зосередженість Блінкена на корупції в Україні, - WP

Президента Володимира Зеленського під час його зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном минулого місяця розчарувала увага американського посадовця до корупції в Україні.

Про це йдеться у статті The Washington Post про те, як Україна бореться з корупцією.

"Зустріч між Зеленським і Блінкеном була напруженою — український лідер висловив свою вдячність за військову допомогу США, але виглядав розчарованим зосередженістю Блінкена на корупції, за словами людей, знайомих з дискусією, які говорили на умовах анонімності через делікатність теми", - йдеться у матеріалі.

WP зазначає, що багато хто в таборі Зеленського в приватному порядку стверджує, що, хоча корупція залишається проблемою, зусилля по боротьбі з корупцією відвертають увагу від того, що, на їхню думку, має бути головною метою: перемогти росію.

"Високопоставлені українські посадовці скаржаться, що американці та європейці часто використовують стереотип про корумповану Україну як виправдання для затримки або протидії життєво необхідної допомоги — і що це звинувачення є не лише кліше, але й доказом лицемірства в столицях з їхніми власними проблемами корупції", - наголошує видання.

"Проте українці не можуть дозволити собі ігнорувати скарги Заходу — якими б несправедливими вони не вважалися", - пише WP зазначаючи: "Чиновники кажуть, що найбільший тиск щодо викорінення корупції чинить не Захід, а українське населення".

Нагадаємо, 14 червня держсекретар США Ентоні Блінкен виступив в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського і закликав Україну не стати росією.

Блінкен закликав "викорінити лихо корупції раз і назавжди".

"Перемога України на полі бою не дасть їй стати частиною росії. Перемога у війні з корупцією не дасть Україні стати схожою на росію. Оборона України від корупції має бути такою ж міцною, як і її військова оборона", - наголосив він.