3 мільйони вивезених актів з Донецької та Луганської областей відсканували раніше очікуваного, - Мін’юст

3 мільйони вивезених актів з Донецької та Луганської областей відсканували раніше очікуваного, - Мін’юст

У Дніпрі  Мін’юст відсканував 3 156 710 актів цивільного стану громадян, які вивезли з Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє сайт Мін’юсту.

"Це допоможе зберегти дані про громадян, що важливі для надання державних послуг, навіть у випадку втрати фізичних носіїв, прискорити надання цих сервісів та наповнити державний реєстр верифікованою інформацією", - прокоментували у відомстві. 

Понад 3 мільйони вивезених до Дніпра актів з Донецької та Луганської областей відсканували раніше очікуваного – за 4 місяці, починаючи з лютого 2024 року.

Роботи ускладнювала якість документів, адже серед них були акти ще 1940-х років.

Ініціативу з оцифрування паперових актів цивільного стану прагнуть поширити на усю країну, аби убезпечити архіви, що зберігаються у країні, та забезпечити збереження даних про громадян.

Оцифрування актів двох областей здійснили у межах проекту, що реалізували за ініціативи Міністерства юстиції України за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проекту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції.

Акти цивільного стану громадян містять інформацію про народження, смерть, шлюб чи його розірвання, а також зміну імені (прізвища, імені, по батькові). Ця інформація важлива для надання низки державних послуг громадянам. Після сканування документи завантажуються у Державний реєстр актів цивільного стану громадян, що дозволить у подальшому звірити дані про громадян із реєстру зі сканованими копіями – верифікувати. Сканування здійснили на базі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Дніпрі.

Нагадаємо, Гайдай закликав готувати документи для компенсації за зруйноване житло вже зараз.