Військовий висловився про примусову мобілізацію: "Навряд вдасться покращити проблему недостачі особового складу, заганяючи туди силоміць"

Військовий висловився про примусову мобілізацію: "Навряд вдасться покращити проблему недостачі особового складу, заганяючи туди силоміць"

Якісно покращити проблему недостачі особового складу у війську, заганяючи туди силоміць, навряд чи вдасться.

Про це заявив український військовослужбовець і блогер Роберт Бровді, відомий як "Мадяр", засновник підрозділу аеророзвідки "Птахи Мадяра".

"Навряд чи вдасться якісно покращити проблему недостачі особового складу у війську, заганяючи туди силоміць тих, кого піймали біля берегу Тиси, умовно кажучи, у схованці чи у спідниці", - сказав він.

Військовий вважає, що з одного боку, "не відворотнім є необхідність компенсувати особовий склад, затягувати туди".

Проте з іншого боку, на його думку, війна динамічно стає високотехнологічною.

"І я це бачу по-іншому. Я це бачу через призму запрошення в рамках компетентної мобілізації, з залучанням хлопців, які можуть навіть з Києва працювати, на відстані", - пояснив блогер.

За його словами, вже є приклад таких підрозділів, які віддалено працюють, і їх немало.

"Оператор відомого безпілотника "Немезис" до лінії ніякого відношення не має, він може працювати з Дубая, йому потрібно попереду два асистенти, які виносять засоби. І перебування цих двох асистентів там набагато безпечніша діяльність, ніж перебування там всього екіпажу з підняттям борту та всіма безпековими заходами, починаючи від виїзду, перебування, здійснення бойових задач та повернення", - роповів "Мадяр".

Роберт Бровді зазначив, що наразі війна диджиталізується та відтягує.

Нагадаємо, що в ISW пояснили, як російський диктатор хоче виграти війну.