Україна отримала транш МВФ у розмірі 2,2 млрд доларів США

Україна отримала транш МВФ у розмірі 2,2 млрд доларів США

До Держбюджету України надійшов п’ятий транш обсягом близько 2,2 млрд доларів США від Міжнародного валютного фонду в рамках чотирирічної програми Механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF).

Про це повідомляє Урядовий портал.

Як зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, перерахована сума допоможе уряду у фінансуванні критичних видатків бюджету, соціальних допомог, зарплат медиків та учителів.

"За 14 місяців функціонування програми EFF, Україна успішно пройшла вже чотири перегляди, що дозволило залучити близько 7,6 млрд доларів США з передбачених програмою 15,6 млрд доларів США. Ми продовжуємо активно працювати над провадженням спільно визначених реформ за Програмою, що сприяє забезпеченню макрофінансової стабільності та створює умови для подальшого відновлення і розвитку економіки України на шляху до вступу в ЄС”, — прокоментував міністр фінансів України Сергій Марченко.

Наступні заходи, які Україна повинна буде вжити до п’ятого перегляду, визначили у спільному Меморандумі України та МВФ про економічну та фінансову політику. Зокрема, це продовження структурних реформ, що охоплюють державні фінанси, фінансовий сектор, монетарну та валютно-курсову політику, урядування, боротьбу з корупцією та енергетичний сектор.

Нагадаємо, Шмигаль у лютому 2024 року обговорив нюанси з МВФ щодо фінансування на 2024 рік.