Сєвєродонецька багатопрофільна лікарня закупила обладнання та послуг на понад 17 мільйонів гривень

Сєвєродонецька багатопрофільна лікарня закупила обладнання на понад 17 мільйонів гривень

КПН “Сєвєродонецька багатопрофільна лікарня” з початку року провела тендерів на суму понад 17,297 мільйона гривень.

Про це “Сєвєродонецьк онлайн” стало відомо з реєстру Prozorro.

В основному закуповувалося медичне обладнання. Також лікарня оголошувала тендери на кондиціонери, мобільні телефони, фотоапарати, канцелярію, меблі та різні послуги.

Майже на п'ять мільйонів оголосили тендер на капітальний ремонт приміщень, електричних мереж, систем опалення, водопостачання та водовідведення, інженерних систем, заміну непридатних для подальшої експлуатації дерев`яних вікон на енергозберегаючі металопластикові, ремонт покрівлі. Мова йшлася про частину орендованих КНП приміщень у будівлі головного корпусу КНП Української міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги» за адресою: Київська область, Обухівський район, Українка, вул. Київська, 1 (частина першого поверху будівлі під малу операційну амбулаторно-поліклінічного відділення).

Також однією з найкоштовніших закупівель стало обладнання для анестезії та реанімації, а саме апарат інгаляційної анестезії пересувний. Його вартість – 2 428 800 гривень. Цей тендер відбувся у лютому 2024 року. Його перевіряла Держаудитслужба, але порушень не знайшла.

Також серед коштовних закупівель – апаратура для радіотерапії, механотерапії, електротерапії та фізичної терапії. А саме – по одному фізіотерапевтичному комплексу для контактної діатермії, електротерапії та магнітної лазерної терапії загальною вартістю 1 346 200 гривень. Цю закупівлю також перевіряла Держаудитслужба та також не знайшла порушень. Її проводили у січні 2024 року.

Крім того, у січні оголошувався тендер на придбання апаратури для радіотерапії, механотерапії, електротерапії та фізичної терапії на суму 1 295 400 гривень. Аудиторська служба там також не виявила порушень.

Зазначимо, товари мали бути доставлені в Українку Київської області.

Нагадаємо, у квітні цього року керівник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк виконуючим обов'язки гендиректора КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» призначив Ігоря Панова. До цього він обіймав посаду генерального директора КНП «Український реабілітаційний центр» Сєверодонецької міської ради.

У його декларації перед звільненням вказано, що він отримав від реабілітаційного центру 198 859 зарплати за 2024 рік. Також, згідно з декларацією, у 2024 році його дружина Марія стала власницею автомобіля AUDI E-TRON 2021 року випуску. У 2023 році вона придбала AUDI Q7 2016 року випуску, а у 2022-му – VOLKSWAGEN PASSAT 2018 року випуску та ЗАЗ 110307 2001 року випуску. Вартість автівок не вказана.

Додамо, ще у жовтні 2023 року повідомлялося, що Центр надання вторинної стаціонарної та амбулаторно-поліклінічної медичної допомоги КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» розпочав надавати професійну медичну допомогу в Українці Київської області.

Також у жовтні керівник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зобов’язав Управління внутрішнього аудиту ОВА перевірити діяльність КНП “Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня”.

У листопаді 2023 року стало відомо, що Сєвєродонецька військова адміністрація підтвердила бажання вкласти в ремонт приміщень міської лікарні в Українці близько 60 мільйонів гривень.