Швейцарія запроваджує нові санкції проти рф

Швейцарія запроваджує нові санкції проти рф

Федеральний департамент з економічних питань, освіти та досліджень Швейцарії, як компетентний орган із санкцій, 8 липня розширив свої санкційні списки проти росії.

Про це йдеться на сайті уряду Швейцарії.

Так, ЄС 24 червня ухвалив нові санкції проти росії в рамках свого чотирнадцятого пакету. Своєю чергою Швейцарія має накласти санкції в межах своєї юрисдикції ще на 69 фізичних та 86 юридичних осіб.

Нові санкції в основному спрямовані проти бізнесменів, пропагандистів, представників збройних сил та судової системи, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей та співробітників федеральної служби безпеки російської федерації. До нових підсанкційних суб'єктів належать, зокрема, компанії, що працюють у російському оборонному секторі, а також компанії фінансового та торговельного секторів, які беруть активну участь в обході санкцій.

Загалом понад 2200 фізичних та юридичних осіб зараз потрапили до санкційних списків.

Також повідомляється, що Швейцарія заборонила рекламу чотирьох змі «Голос Європи», «РИА Новости», «Известия» та «Российская газета» через безперервні пропагандистські та дезінформаційні кампанії росії.

Нові заходи набирають чинності о 18 годині 9 липня 2024 року.

Нагадаємо, посли ЄС узгодили 14-й пакет санкцій проти рф, зокрема її сектора скрапленого природного газу (СПГ), у відповідь на агресію проти України.