Отримав підозру колишній головний “тюремник” окупованої Луганщини

Отримав підозру колишній головний “тюремник” окупованої Луганщини

СБУ повідомила про підозру колаборанту, який керував російськими катівнями на захопленій території Луганщини.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Фігурант - колишній луганський правоохоронець Олексій Череповський, який зрадив присягу й перейшов на бік російсько-терористичних НЗФ.

У 2014 році він брав участь у масових заворушеннях, захопленнях будівель державних установ, штурмі Луганського прикордонного загону. Також підозрюваний воював проти сил АТО на сході України. Потім працював у структурах “мвд лнр”.

У листопаді 2022 року ексбойовик очолив “управление федеральной службы исполнения наказаний россии по лнр”. Утім, на початку 2024 року Череповського звільнили.

“За час його перебування на посаді головного тюремника у катівнях угруповання «лнр» було незаконно ув’язнено, піддано тортурам та знущанням сотні репресованих рашистами українських громадян”, - наголосили у Службі безпеки.

СБУ повідомила фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).  Санкція стаття передбачає до 15 років тюрми та конфіскацію майна. Зловмисник перебуває у загальнодержавному розшуку.

Досудове розслідування проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, СБУ зібрала доказову базу щодо колаборанта Дениса Мірошниченка, який очолює незаконний «народный совет лнр» та регіональне відділення партії «єдиная россия» на захопленій ворогом Луганщині.