Власники зруйнованого житла на територіях активних бойових дій зможуть отримати компенсації за єВідновленням

Власники зруйнованого житла на територіях активних бойових дій зможуть отримати компенсації за єВідновленням

Обстеження зруйнованого житла за рішенням уряду тепер проводитиметься і на території активних бойових дій.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

До цього часу, нагадали у міністерстві, проведення комісійного обстеження та фіксація знищених війною об’єктів на території активних бойових дій були неможливими.

Дані про знищені об’єкти на цих територіях не потрапляли до Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна. Відповідно, громадяни не мали змоги отримати компенсації за програмою єВідновлення.

Для розв'язання цієї проблеми Кабмін вніс зміни до Постанови № 473 від 19 квітня 2022 року.

“Зміни передбачають, що за рішенням уповноваженого органу та з урахуванням безпекової ситуації відповідна комісія може проводити обстеження знищених об’єктів на території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси. Складений за результатами обстеження комісією акт може бути використаний власниками таких об’єктів для отримання компенсації за знищене житло за програмою єВідновлення”, - йдеться у повідомленні.

Відповідний проєкт акта розроблений Мінінфраструктури на запит прифронтових громад Донецької області та за результатами нарад з питань житла для ВПО, які проходять під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Нагадаємо, парламентська ТСК вивчає попит на компенсацію за вціліле житло в окупації.