ЗСУ просунулися на кордоні Луганщини та Харківщини, – ISW

ЗСУ просунулися на кордоні Луганщини та Харківщини, – ISW

Українські сили нещодавно просунулися на тлі триваючих російських штурмів уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 12 і 13 липня.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Геолокаційні кадри, опубліковані 12 липня, показують, що українські сили нещодавно просунулися в лісовій зоні на захід від Лиману Першого (на північний захід від Куп’янська) і на схід від Берестового (на північний захід від Сватового)”, – сказано у документі.

Також аналітики повідомили, що додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 12 і 13 липня, показують, що російські війська нещодавно просунулися в межах південної Макіївки (на північний захід від Кремінної) і на південний схід від населеного пункту.

В Інституті посилаються на російського воєнкора, який стверджував, що російські сили просунулися на 700 метрів від Нововодяного (на північний захід від Сватового) у напрямку Макіївки та що російські війська знаходяться приблизно на відстані 700-800 метрів від північної околиці Макіївки.

“Російські мілблогери також стверджували, що російські війська просунулися поблизу Берестового та Піщаного (обидва на північний захід від Сватового) і до східного (лівого) берега річки Жеребець у межах Стельмахівки (на північний захід від Сватового)” – також зазначили в ISW.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські війська просунулися поблизу Кремінної, а російські сили – на південний схід від Куп’янська.