Посол України в Туреччині про "припинення вогню": 25% території залишиться під контролем рф

Посол України в Туреччині про "припинення вогню": 25% території залишиться під контролем рф

Посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що можливе припинення вогню означатиме, що росія виграє час, щоб посилити свої сили, щоб посилити свої можливості та відновити напади на Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю Euronews.

Боднар підкреслив, що вирішення російської окупації, яка триває в Україні вже понад два роки, полягає в захисті територіальної цілісності України в рамках міжнародного права, і сказав: "Будь-яка інша пропозиція рішення не повинна прийматися до розгляду, і з цієї причини ми відхилили її".

"Багато країн пропонували ідею припинення вогню, але ніхто не замислюється, що це означає", - додав він.

Боднар заявив, що припинення вогню означає, що "25% території України залишиться під контролем росії" і "росія виграє час, щоб посилити свої сили, щоб зміцнити свої можливості та відновити напади на Україну".

Боднар сказав: "Наші методи забезпечення миру дуже прості - це виведення російських військ і збереження міжнародного права, тоді ми можемо почати говорити про інші можливості".

Посилаючись на заклик до припинення вогню, зроблений прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном під час його нещодавнього візиту до Києва, Боднар заявив, що пропозиція Орбана щодо припинення вогню не містить жодних деталей. 

Нагадаємо, Дональд Трамп, якщо знову стане президентом США, може відновити мир в Україні за допомогою сили. Про це у своїй статті для WSJ написали колишній держсекретар США при президенті Трампі Майк Помпео та екс-радник передвиборної кампанії Трампа Девід Урбан.

Вони описали, як може виглядати успішний план для України: ленд-ліз, багато зброї, вступ у НАТО і ЄС.