Двох луганчан нагородили “медичним Оскаром”

Двох луганчан нагородили “медичним Оскаром”

Луганські медики Ельнаре Араз кизи Троян та Віктор Пономарьов отримали цьогорічну громадську відзнаку “Орден Святого Пантелеймона”.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

“У Києві відбулася церемонія вручення відзнаки за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона”. Від Луганської області переможцями регіонального відбору відзнаки визнані Ельнаре Араз кизи Троян та Віктор Пономарьов”, - розповіли в адміністрації.

Фельдшерку з медицини невідкладних станів відділу медицини катастроф КНП “Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Ельнаре Араз кизи Троян відзначили за самовіддане служіння Українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором (для цивільних медиків).

“Від початку повномасштабного вторгнення ворога вона виконувала свої функціональні обов'язки в надважких умовах, до останнього здійснювала виїзди у складі бригади у Луганській області. У 2022 році Ельнаре Троян отримала почесну грамоту Кабінету міністрів України та медаль “За врятоване життя”. Допомагала відновлювати роботу підприємства у Дніпрі після релокації. Вона брала участь у виконанні завдань медичних сил ЗСУ з евакуації постраждалих та поранених захисників. З початку 2023 року здійснила 323 перевезення з наданням медичної допомоги по території України”, - йдеться у повідомленні.

За самовіддане служіння Українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором (для військових медиків) нагородили Віктора Пономарьова – фельдшера з медицини невідкладних станів Лисичанської станції ЕМД КНП “Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

У серпні 2020 року Віктор уклав контракт з Державною прикордонною службою України, де служить і тепер. Повномасштабне вторгнення зустрів у Щасті. Захищав суверенність України у районі Старої Краснянки, брав участь у боях за Святогірськ та Ярову Донецької області. Сьогодні Віктор – начальник групи надання допомоги під час медичної евакуації поранених відділу медичного забезпечення 3 прикордонного загону імені героя України полковника Євгенія Пікуса.

Для довідки.

Відзнаку за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона” ще називають українським медичним ”Оскаром”.

Її вручають щорічно у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Вона є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров'я.

Нагадаємо, у 2023 році "Орден Святого Пантелеймона" отримали луганчани Сергій Напрасніков та Костянтин Гавріш.