На Закарпатті викрили луганчанку, яка у соцмережі виправдовувала дії рф в Україні

На Закарпатті викрили луганчанку, яка у соцмережі виправдовувала дії рф в Україні

На Закарпатті СБУ задокументувала протиправну діяльність "інтернет-агітаторки" з Луганщини, яка у забороненій соцмережі “Одноклассники” виправдовувала війну рф проти України.

Про це повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

“За даними слідства, уродженка Луганщини систематично поширювала публікації про “благу місію визволення” російських військових, цитувала кадирова й “відверто зневажала українців”. В одному зі своїх дописів вона обзивала українців “голодранцями”, які “живуть на історичній російській землі”, - розповіли у Службі безпеки.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що опубліковані жінкою дописи виправдовують, визнають правомірною, заперечують збройну агресію російської федерації проти України. Під час обшуків за місцем тимчасового проживання фігурантки правоохоронці вилучили засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття злочину провели співробітники СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили мешканку Луганської області, яка через заборонену соцмережу «Одноклассники» поширювала антиукраїнський контент.