Український спецназ завдав "нищівного удару" по російській базі в Сирії, - ЗМІ

Український спецназ завдав "нищівного удару" по російській базі в Сирії, - ЗМІ

Угруповання спецназу ГУР "Хімік" завдало комплексний удар по позиціях російських військ у Сирії наприкінці липня 2024 року.

Про це повідомляє Kyiv Post.

Зазначається, що ціллю атаки була російська військова техніка на авіабазі Кувейрес, яка розташована на схід від Алеппо й окупована російськими військами.

Видання отримало відео, яке демонструє ключові моменти атаки: спочатку знищили російський мобільний комплекс РЕБ, а потім безпілотники атакували російські військові об’єкти на самій авіабазі. Повідомляється, що удар завдали наступного дня після зустрічі в Кремлі президента росії володимира путіна і президента Сирії Башара Асада в середу, 24 липня.

Авіабаза Кувейрес контролюється та використовується росіянами у військових цілях з 2015 року.

В українській розвідці розповіли Kyiv Post, що база також використовувалася для навчання та транспортування іноземних найманців на війну в Україну.

На початку червня стало відомо про атаку українських спецназівців на блокпости, опорні пункти, піші патрулі та колони військової техніки ворога на Голанських висотах у Сирії.

Нагадаємо, повстанці-туареги з руху "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD) завдали вчора, 28 липня, в Малі удару по "вагнерівцям" (на фото ще живі "вагнерівці" у Малі). Повстанці заявили, що за два дні боїв біля алжирського кордону були вбиті і поранені десятки солдатів і найманців ПВК "Вагнер".

Вони захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен. Повстанське угруповання також повідомило, що пошкодило гелікоптер, який розбився в місті Кідаль.

Армія Малі повідомила, що в боях двоє її солдатів загинули і 10 зазнали поранень, однак при цьому ліквідовано близько 20 бойовиків. В ГУР МО заявили, що дії проти російських найманців ПВК "Вагнера" в Африці будуть продовжуватися.