На Покровському напрямку рф кидає у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи, - Сирський

На Покровському напрямку рф кидає у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи, - Сирський

Противник продовжує зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, кидає у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи, намагаючись прорвати нашу оборону на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який протягом трьох діб працював на сході.

"На Куп‘янському напрямку в районі, Піщаного, Стельмахівки, Макіївки тривають запеклі бої, але ми тримаємо наші позиції. Складна ситуація на Сіверському напрямку. Ворог активно застосовує артилерію, проводить штурми, але успіху не має. Також жорсткі бої точаться в районі каналу на підступах до Часового Яру, без зміни позицій сторін. Противник продовжує штурмувати наші позиції в районах Нью Йорка, Південного, Залізного", - розповів він.

Сирський додав, що на Харківському напрямку, в районі Глибокого, Вовчанська, також тривають бої, але, за його словами, "ворог успіху не має, зазнає істотних втрат".

"По всіх напрямках наступу противника тривають бойові дії різної інтенсивності. Подекуди, ціною великих втрат, ворог має незначний успіх. Під час активних бойових дій тактичні позиції військ можуть змінюватись кілька разів протягом доби. Станом на зараз суттєвих змін не відбулось", - наголосив Сирський.

Він додав, що сили Національної поліції, СБУ та Військової служби правопорядку проводять контрдиверсійні дії. Їх підрозділи наразі виявляють та знешкоджують диверсійні групи противника в районах міської забудови на Торецькому напрямку.

Нагадаємо, армія рф наближається до міста Покровськ на Донеччині, до фронту усього 20 км, але військові помітили, що там комунальні служби саджають квіти. Натомість керівник МВА Сергій Добряк сказав, що саджати квіти - це звичайна робота комунальників.