Просування армії рф на Покровському напрямку сповільниться: ISW назвав причину

Просування армії рф на Покровському напрямку сповільниться: ISW назвав причину

Російські війська продовжують повільно, стабільно просуватися на Покровському напрямку значною мірою завдяки нестачі української живої сили та місцевості.

Про це йдеться у звіті ISW.

Аналітики прогнозують, що просування рф, ймовірно, сповільниться далі, оскільки російські сили йдуть до лінії щильніших міських поселень.

"Наступна оборонна лінія між нинішньою передовою російською лінією наступу та Покровськом пролягає між містами Селидове, Новогродівка та Гродівка, причому багато поточних російських тактичних наступів зосереджені саме на ділянці лінії Новогродівка-Гродівка. Ці міста мали довоєнне населення приблизно 14 000 та 2 000 осіб відповідно, і вони більші та відносно більш міські, ніж багато менших населених пунктів, які російські війська захопили після того, як вони почали просуватися на захід від Авдіївки в лютому 2024 року. Ці міста аж ніяк не такі великі, як Маріуполь чи навіть Бахмут, наприклад, але вони становлять зовсім іншу тактичну проблему для наступаючих російських військ, які останнім часом переважно просувалися через відкриті поля, невеликі буреломи та населені пункти, які довжиною в кілька кварталів", - зазначається у звіті.

За оцінками ISW російські сили намагаються досягти обмеженого тактичного оточення українських сил на схід від траси T0511 (O0544) Очеретине-Гродівка-Мирноград, зокрема на лівому березі р. Вовча. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 серпня, показують, що російські війська просунулися далі в межах Веселого в напрямку дороги T0511, розміщуючи найдальше підтверджене просування рф приблизно на 3,5 кілометри від околиць Гродівки.

ISW також наголошує, що нинішні зусилля росіян на Покровському напрямку зосереджені на досягненні тактичного прориву в районі Желанного та Новогродівки.

DeepState пише, що ворог окупував Веселе та просунувся біля Лисичного, Іванівки, Сергіївки та Желанного і публікує оновлену карту.

За даними Генштабу ЗСУ на ранок 2 серпня українські війська відбили 53 штурмові та наступальні дії.

"Противник концентрував зусилля в районах Новоолександрівки і Желанного, де провів вісім та 18 атак відповідно. Окрім того, спроби окупантів просуватись вперед зупинено неподалік Пантелеймонівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Калинівки Донецької області", - йдеться у зведенні.

Нагадаємо, армія рф наближається до міста Покровськ на Донеччині, до фронту усього 20 км, але військові помітили, що там комунальні служби саджають квіти.